Ontstaan

In het verleden is al enkele malen gepoogd om – in navolging van andere steden – ook in Utrecht een Beraad of Platform voor Levensbeschouwing en Religie op te richten.  Toch wilde de USRK (Utrechtse Stedelijke Raad van Kerken) het er niet bij laten zitten, en werd op 15 februari 2010 een bijeenkomst gehouden met ‘ervaringsdeskundigen’ uit Rotterdam en Amersfoort. Aan het eind van de bijeenkomst bleken er drie mensen bereid om de mogelijkheden voor Utrecht te onderzoeken.

Zoeken naar draagvlak
Het plan zou alleen kans op succes hebben wanneer het breed wordt gedragen, vonden de initiatiefnemers. Men ging op zoek naar medestanders onder moslims, de Joods Liberale Gemeente en de humanistische werkgroep van Utrecht. Later sloot zich ook een vertegenwoordiger van de hindoegemeenschap bij de groep aan.

Opstellen van een ‘startnotitie’
Na bestudering van de aanpak elders en in onderling gesprek kwam de initiatiefgroep tot het opstellen van een ‘Startnotitie’. Afgesproken werd om die als uitgangspunt te nemen, en het stuk voor te leggen aan de diverse levensbeschouwelijke en religieuze organisaties en instellingen in Utrecht.  Van hen werd instemming met de startnotitie en medewerking aan de realisatie van het Platform gevraagd. Ter ondersteuning werd een stichting opgericht (zie foto hieronder), vooral om de nodige middelen te verwerven.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s